Drivjagt Polen

Drivjagt i Polen er et af de mere populære jagtrejsemål for danske riffeljægere.

Drivjagt med jagtriffel foregår grundlæggende efter de samme principper og fremgangsmåde som drivjagt med haglbøsse. Dog skal det tilføjes, at herhjemme er det ikke ualmindeligt at der serveres en lille morgenbitter til parolen. I Polen er der 100% alkoholforbud på jagterne.
Riffelskytterne sættes af –  det kan enten være på en skovvej, i et skydetårn eller skydestige, eller andre naturlige steder, hvor vildtet forventer at komme ud, i takt med at drevet driver vildtet frem.

Jagtskydning

Det er vigtigt at riffeljægeren er fortrolig med sin jagtriffel, kikkertsigte samt øvrigt jagtudstyr. Det kan bl.a. ske ved tørtræning hjemme, hvor der trænes sigte, aftræk, skydestilling og lignende med en tom jagtriffel.

Sigtekikkert til drivjagt i Polen på maksimalt stilles på 3 x forstørrelse. Det er faktisk et lovkrav i Polen, at sigtekikkerten kan komme ned på 3 x forstørrelse.

Dette skal suppleres med praktisk træning på skydebanen til løbende vildt. Der er en verden til forskel på riffelskydning med fastanlæg og skive til skydning mod løbende vildt. Bliv fortrolig med sigtepunktet på det vildt du skal jage på drivjagten og skyd mere en blot et par stykker.

Begynd på din skydetræning til løbende vildt i god tid og tag på skydebanen mere end én gang.

Drivjagt i Polen med halvautomatisk jagtriffel

Jagtparolen

Drivjagten begynder med en jagtparole, hvor jagtlederen fortæller hvilket vildt der må skydes  – det er typisk vildsvin, kronhjort, rådyr, dådyr og ræv. Jagtlederen vil fortælle om sikkerheden og at alle skal være opmærksomme på naboskytter og kuglefang – det er efterhånden ikke ualmindeligt at jægeren bliver bedt om at tage orange sikkerhedsveste på eller lignende.

Ved parolen skrives der typisk under på en jagtkontrakt, hvor vilkårne for jagten fremgår af.

Efter parolen køres skytterne ud og sættes af ved den første såt. Det er ikke ualmindeligt at der drives 7-8 såter på en enkel jagtdag, hvilket tærer meget på kræfterne og energien.

Drevet og skytterne

Drevet drives med jagthunde og larmende drivere, som ved hjælp af støj, larm og råben, driver vildtet frem til skytterne. Da vildtet drives frem kommer det i flugt og derfor stilles der store krav til riffeljægeren, idet skuddet afgives til løbende vildt – Husk inden skudafgivelse, at have 110% styr på dine jagtkammeraters placering, kuglefang og ikke mindst hvilket stykke vildt du skyder til.

Det sidste kan sommetider være svært. Er du på vildsvinejagt og har fået en post på en skovvej, ja – så er der ikke mange sekunder til at vurdere om det er en stor eller lille keiler. Og det er ikke uvæsentligt af hensyn til trofæafgiften med mindre der skydes til fastpris.

Videoen viser flotte scener fra en svensk drivjagt på vildsvin og hjortevildt og giver et indblik i denne spændende jagtform – drivjagt med riffel.

Polske jagttraditioner

Der er traditionen på polske drivjagter for at jægeren, som nedlægger sit første vildsvin, skal have grise dåben – behørigt malet i ansigtet med blod fra det nedlagte svin. Derudover hædres der hver dag en jagtkonge og en vice konge – den jæger som har nedlagt mest kronvildt blev hædret som konge og den med dagens største keiler, bliver hædret som vice konge.

Priser på drivjagt i Polen

Hvor meget koster en drivjagt eller vildsvinejagt til Polen? Det afhænger af utrolig mange ting og ikke mindst om det skal være fastpris. Der er typisk fastpris vildsvin , råer, hinder, lam og ræve.

Hvis du gerne vil skyde flotte hjorte og store keiler, sælges dette typisk efter prisliste, hvor der hhv. betales for vægt på geviret og længden af tænderne.

Tal med din jagtrejsearrangør og hør om mulighederne.

Der kan ind i mellem findes billige drivjagter til Polen på jagtauktion eller jagtformidlingssider. Det er blot at undersøge markedet godt samt spørge mere end én arrangør af jagtrejser til Polen. Du skal være opmærksom, at flere turer udbydes uden tur/retur rejsen til jagtdestinationen, men der findes sider der kan hjælpe med billige rejser til Polen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (15 votes cast)
Drivjagt Polen, 9.3 out of 10 based on 15 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *